Dobit Istrabenza 1,7 miliona evra

Bez autora
May 30 2010

Slovenački finansijski holding Istrabenz je u prvom tromesečju ostvario 1,7 miliona evra dobiti, dok je u istom razdoblju 2009. imao gubitak od 35 miliona evra. Najveći doprinos profitabilnom poslovanju dalo je poslovanje s energentima, koje je poslovalo uz dobit od tri miliona evra. Grupa Istrabenz je u prva tri meseca ostvarila 12,8 miliona evra dobiti iz poslovanja, što predstavlja povećanje od devet miliona u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi od prodaje su bili 152 miliona evra. Finansijski deo Istrabenza je zabeležio gubitak od 9,5 miliona ecra, što predstavlja značajno smanjenje u odnosu na prethodnu godinu kada je gubitak iznosio 36 miliona. Turistička divizija je poslovala s gubitkom od 1,6 miliona evra. Zbog velikih dugova prema bankama slovenački sud je početkom ove godine odredio da Istrabenz do 2013. godine mora da vrati 471 miliona evra u okviru programa prisilne naplate, od toga 100 miliona do sredine ove godine.

Dobit Istrabenza 1,7 miliona evraSlovenački finansijski holding Istrabenz je u prvom tromesečju ostvario 1,7 miliona evra dobiti, dok je u istom razdoblju 2009. imao gubitak od 35 miliona evra.

Najveći doprinos profitabilnom poslovanju dalo je poslovanje s energentima, koje je poslovalo uz dobit od tri miliona evra.

Grupa Istrabenz je u prva tri meseca ostvarila 12,8 miliona evra dobiti iz poslovanja, što predstavlja povećanje od devet miliona u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi od prodaje su bili 152 miliona evra.

Finansijski deo Istrabenza je zabeležio gubitak od 9,5 miliona ecra, što predstavlja značajno smanjenje u odnosu na prethodnu godinu kada je gubitak iznosio 36 miliona. Turistička divizija je poslovala s gubitkom od 1,6 miliona evra.

Zbog velikih dugova prema bankama slovenački sud je početkom ove godine odredio da Istrabenz do 2013. godine mora da vrati 471 miliona evra u okviru programa prisilne naplate, od toga 100 miliona do sredine ove godine.

Iz Istrabenza očekuju da će u ovoj godini ostvariti neto dobit u iznosu od 50,3 miliona evra, kao i rast operativnog profita na 81,3 miliona evra i prihoda na 639,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik